top of page
banner.JPG

Tekentherapie

De kracht van Tekentaal

Hoe werkt een sessie?

In een sessie wordt een tekening gemaakt naar aanleiding van een hulpvraag of klacht. Door te tekenen maak je zichtbaar wat binnen in je leeft. Het tekenproces spreekt het intuïtieve vermogen aan en haalt aspecten naar boven uit het onbewuste waar belangrijke informatie van autobiografische aard verborgen ligt. Ook dat wat nog niet onder woorden gebracht kan worden, wordt als vanzelfsprekend zichtbaar in de tekening. We geven ook aandacht aan wat je lichaam je vertelt tijdens het proces.


Door te kijken naar het gebruik van onder andere symboliek, kleur, vormen, compositie, de energie en de interactie van de tekening, we noemen dit de tekentaal, kunnen we de tekening lezen.

Tekentherapie foto 1 links.JPEG
Tekentherapie foto 2 rechts.JPG

Vertaalslag

Samen bespreken we de tekening, lezen de tekentaal; de taal van het beeld. Oude patronen, onverwerkte ervaringen, gebeurtenissen uit je verleden die je misschien onbewust nog dwars zitten, blokkades maar ook onvervulde wensen, vaak gepaard met oud zeer, worden zichtbaar en inzichten helder. 


Maar ook welke kracht, kwaliteiten en valkuilen je hebt ontwikkelt komen aan de oppervlakte. En hoe werken deze door in wie je vandaag bent? Dit koppelen we terug aan je hulpvraag. Wat gebruik je nog, wat heb je niet meer nodig, waar neem je afscheid van en mag je loslaten of kun je misschien beter anders gebruiken? Welke stappen mag je gaan zetten om verder te kunnen.


Door her- en erkenning, inzicht krijgen in je gevoel, het ‘aan te raken’ en te ventileren, krijg je lucht en maak je ruimte. Door op een veilige en respectvolle manier er over te praten, koppelen we stapsgewijs de tekeninformatie aan het bewust worden van je gedachten, patronen, lichaam en leven. Je krijgt nieuwe inzichten en het zelfhelend vermogen wordt aangesproken en versterkt. Ten slotte bespreken we hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse leven. 

Voor wie?

Ervaar je lichamelijke klachten, aanhoudende stress, spanning of een burn-out? Heb je te maken met een scheiding, het verlies van een dierbare, afscheid en rouw?
 

Of kom je steeds weer dezelfde patronen tegen die in de weg staan, waar je last van hebt en niet los van kunt komen? Of zit je gewoonweg niet lekker in je vel?


Dan nodig ik je graag uit, je bent van harte welkom!

Tekentherapie bij Magenta-Tekentaal valt onder psychosociale therapie en wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars bij een aanvullend pakket.

Tekentherapie foto 3 rechtsonder.jpg
banner.JPG

Individuele tekensessie

De eerste sessie is een intakesessie, hier kun je kennismaken met deze vorm van therapie en ervaren of deze manier van werken ook voor jou werkt en bij je past. Na afloop bespreken we de mogelijkheden en hoeveel sessies er wellicht nodig zijn. Soms kan één sessie al voldoende zijn maar meestal zijn er meerdere nodig, 
afhankelijk van de hulpvraag of klacht.

Op maandagochtend, donderdagochtend of donderdagmiddag op afspraak. Kosten €90,- 1.5 uur incl. materiaal. (btw vrij)

Zelf-Zorg-Pakket

Goed voor jezelf zorgen is in deze tijd belangrijker dan ooit. Met alle hectiek waar we tegenwoordig dagelijks mee moeten dealen, is het helemaal niet zo raar dat je stresslevel soms de pan uit rijst. Het Magenta Zelf-Zorg-Pakket bestaat uit twee individuele opruimsessies die je gaan helpen te ont-stressen en te ontspannen, waardoor je weer goed in je vel komt te zitten.

Op maandagochtend, donderdagochtend of donderdagmiddag op afspraak. Kosten €90,- 1.5 uur incl. materiaal. (btw vrij)

Autobiografisch traject

In elk mensenleven zijn er gebeurtenissen die, bewust of onbewust, een grote impact hebben. Wanneer je je levensverhaal op papier zet d.m.v. tekeningen in combinatie met tekst, kunnen deze betekenisvolle gebeurtenissen, die altijd voor 
veranderingen zorgen, je veel leren over jouw leven. Waarom je bent wie je bent, dingen op een bepaalde manier doet, ervaart en handelt.

Op maandagochtend, donderdagochtend of donderdagmiddag op afspraak. Kosten €125,- 2 uur incl. materiaal. (btw vrij) Totaal 10 sessies

Voor tekentherapie hoef je absoluut niet creatief te zijn of te kunnen tekenen. Iedereen kan het!

bottom of page