top of page
banner.JPG

Mantelzorger

Hoeveel ballen hou jij hoog?

Zorgen voor een ander

Het woord ‘mantelzorg’ is bedacht door een hoogleraar ziekenhuiswetenschappen. “Zorg verleend door mensen dicht om je heen wat dient als een mantel, die verwarmt, beschut en beveiligt.” En met die mantel der liefde zorg jij voor de ander.

 

Als vanzelfsprekend geef je liefdevol zorg aan je kind, partner of ouder. Je doet je uiterste best om deze zorg te combineren met je gezin, werk, sport en een eigen sociaal leven. Maar mantelzorg is meestal langdurig en vaak erg intensief.

 

Naast verzorging is er ook vaak sprake van hulp bij dagelijkse activiteiten en soms zelfs verpleegkundige handelingen. Je doet wat je kan maar als het om je naaste gaat is het, naast de lichamelijke belasting, vooral mentaal extra zwaar.

 

En wie zorgt er voor jou?

Mantelzorger foto 1 rechts.jpg
Mantelzorger foto 2 links.jpg

Voorkom overbelasting

Slecht slapen, weinig concentratie, vaak hoofdpijn en hartkloppingen. Veel mantelzorgers raken overbelast. Voorkom dat het zover komt en trek op tijd aan de bel!

 

Niet voor niets wordt bij de veiligheidsinstructies in het vliegtuig altijd gezegd dat we éérst aan ons eigen zuurstofkapje moeten denken, voor die van anderen. Alleen als we goed voor onszelf zorgen, kunnen we dat ook voor anderen doen.

 

Tekentherapie helpt je balans te vinden. Te ontspannen en te ontluchten. Het geeft je handvatten wanneer alles teveel dreigt te worden, om de dingen anders vast te pakken wanneer loslaten geen optie is.

 

Je hoeft het niet alleen te doen! Ik help je graag.

Neem gerust contact op voor een afspraak, meer informatie of om de mogelijkheden te bespreken.

banner.JPG
bottom of page