top of page
banner.JPG

Marjanne Klaver

Tekentherapeut, Coach Beeldend, Begeleider

Over mij

Zolang ik me kan herinneren maakt tekenen deel uit van mijn leven. Als jong kind deed ik al mee aan straatkrijttekenwedstrijden. Dat ik de creatieve richting op zou gaan was geen verrassing.

 

Na mijn studie aan het Nimeto heb ik tien jaar gewerkt in de creatieve sector. Na al mijn creativiteit binnen een commercieel bedrijf naar buiten te hebben gebracht, was ik toe aan iets nieuws en heb ik mijn commerciële loopbaan verruild voor één in de zorgsector waar ik veel ervaring heb opgedaan aan de organisatorische kant van deze sector.

 

Om mijn creativiteit toch kwijt te kunnen, maar vooral op zoek naar meer diepgang, was de combinatie van zorg en creativiteit voor mij een logische volgende stap. Dit vond ik in tekentherapie. Na vierenhalf jaar studeren voltooide ik in 2012 de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen als Coach Beeldend en Tekentherapeut. Daarnaast heb ik mijn diploma Psycho Sociale Basis Kennis (HBO) behaald en ben ik geaccrediteerd RBCZ registertherapeut.

 

Inmiddels vele praktijkjaren verder hebben verschillende opleidingen, cursussen, methoden en ervaringen mij verdieping, intuïtieve groei en persoonlijke ontwikkeling gebracht. Deze hebben mij gevormd naar mijn huidige rol in psychosociale creatieve begeleiding binnen mijn praktijk aan huis voor Tekentaal.

Over mij foto 1.JPG
Over mij foto 2.jpg

Met het oog op de voortdurende kwaliteitsverbetering en bevordering van vakbekwaamheid in mijn beroepsuitoefening ben ik geregistreerd en aangesloten bij de beroepsvereniging Tekentaal. www.tekentaal.nl.

 

Ik maak deel uit van een intervisie- en supervisiegroep van afgestudeerde (teken)therapeuten en docenten en werk ik voor de beroepsvereniging Tekentaal als visiteur.

 

Naast mijn werk als tekentherapeut in mijn eigen praktijk werk ik, tevens met heel veel plezier, een aantal uren per week als creatief Begeleider bij een Ontmoetingscentrum voor dementerende ouderen (dagopvang) in Houten. Door het intensieve contact met de mantelzorgers van deze doelgroep ervaar ik dagelijks waar mantelzorgers tegenaan lopen. Mede hierdoor ben ik tekentherapie speciaal voor hen gaan ontwikkelen.

 

Ik ben RBCZ-, SCAG-, CPION en SHO/SNRO- geregistreerd.

 

KvKnr. 66595371

banner.JPG
bottom of page