top of page

Zakelijk aanbod

Creatine is een stof die natuurlijk voorkomt in het menselijk lichaam, Creatine is betrokken bij de energieproductie in de spieren. Het wordt vaak gebruikt als supplement door sporters en bodybuilders om de prestaties te verbeteren en spiermassa op te bouwen.

Hoe werkt creatine?

Creatine is een stof die voorkomt in het menselijk lichaam en die wordt gebruikt om energie op te slaan en te gebruiken tijdens fysieke inspanning. Het wordt geproduceerd door de lever, nieren en pancreas en het kan ook worden gekregen via het dieet. Vlees en vis zijn goede bronnen van creatine.

Wanneer je fysiek actief bent, maakt je lichaam gebruik van ATP (adenosine trifosfaat) als energiebron. ATP wordt gebruikt om de spieren te laten bewegen en om andere processen in het lichaam te laten plaatsvinden. Creatine helpt om ATP snel te produceren en op te slaan, wat ervoor zorgt dat je spieren langer kunnen werken en meer kracht kunnen uitoefenen.

Veel mensen nemen creatine als supplement om hun prestaties tijdens het sporten te verbeteren. Het wordt meestal ingenomen in de vorm van poeder of capsules en het is het meest effectief wanneer het regelmatig wordt ingenomen in combinatie met een
trainingsprogramma.

Drawing a Line
supplementen.png

Wat is het effect van creatine?

Creatine kan helpen bij het verbeteren van de fysieke prestaties tijdens korte, intensieve inspanningen, zoals gewichtheffen en sprinten. Het kan ook helpen bij het verhogen van de spiermassa en spierkracht.

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect van creatine op de fysieke prestaties en het algemene resultaat is dat het kan helpen bij het verbeteren van de kracht en de spiermassa.
Sommige onderzoeken suggereren ook dat creatine kan helpen bij het verminderen van spiervermoeidheid en het verhogen van het uithoudingsvermogen tijdens duurlopende fysieke activiteiten.

Creatine kan echter niet alleen worden gebruikt om fysieke prestaties te verbeteren. Het  kan ook worden gebruikt om de hersenfunctie te verbeteren en het risico op bepaalde
aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes, te verminderen. Echter, meer onderzoek is nodig om deze mogelijke gezondheidsvoordelen van creatine te bevestigen.

Soorten creatine foto's

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Wat zijn de bijwerkingen van creatine?

Creatine is een voedingssupplement dat wordt gebruikt om spiermassa te vergroten en de fysieke prestaties te verbeteren. Het is een veilig supplement dat wordt gebruikt door atleten en bodybuilders en is algemeen beschouwd als veilig als het wordt ingenomen volgens de aanbevolen doseringen.

Er zijn echter een aantal mogelijke bijwerkingen van creatine, hoewel deze vaak mild zijn en slechts bij een klein aantal mensen voorkomen. De meest voorkomende bijwerkingen van
creatine zijn:

Gewichtstoename: Creatine kan leiden tot gewichtstoename. Dit komt door een toename van de hoeveelheid vloeistof die in de spieren wordt getrokken.

Spijsverteringsproblemen: Sommige mensen kunnen spijsverteringsproblemen krijgen bij het gebruik van creatine, zoals maagkrampen, diarree of misselijkheid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en kunnen worden geminimaliseerd door veel
water te drinken en met een lagere dosering te beginnen.

Spierkrampen: Sommige mensen kunnen spierkrampen ervaren bij het nemen van creatine, vooral als ze niet voldoende gehydrateerd zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat creatine een veilig en effectief supplement is wanneer het wordt gebruikt volgens de aanbevolen doseringen. Het is echter altijd verstandig om een arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement gaat gebruiken.

0f2befbf2e283727e437f74a1d558492.8e5200d0.webp
supplementen.png

Verschillende soorten creatine

1. Creatine monohydraat: Dit is de meest populaire en goedkope vorm van creatine. Het is een poeder dat gemakkelijk op te lossen is in water of vocht en kan worden ingenomen in de vorm van een supplement of als onderdeel van een pre-workout of
proteïne shake.


2. Creatine ethyl ester (CEE): Dit is een vorm van creatine die is gemaakt door het te combineren met ethanol. Het wordt beweerd dat CEE beter opneembaar is dan creatine monohydraat, maar deze bewering is niet bewezen door onderzoek.


3. Creatine citraat: Dit is een vorm van creatine die is gemaakt door het te combineren met citroenzuur. Het wordt beweerd dat creatine citraat beter opneembaar is dan creatine monohydraat, maar deze bewering is ook niet bewezen door onderzoek.


4. Creatine hydrochloride (HCL): Dit is een vorm van creatine die is gemaakt door het te combineren met hydrochloride. Het wordt beweerd dat HCL beter opneembaar is dan creatine monohydraat, maar deze bewering is ook niet bewezen door
onderzoek.


5. Creatine malaat: Dit is een vorm van creatine die is gemaakt door het te combineren met appelzuur. Het wordt beweerd dat creatine malaat beter opneembaar is dan creatine monohydraat, maar deze bewering is ook niet bewezen door onderzoek.


6. Creatine pyruvaat: Dit is een vorm van creatine die is gemodificeerd met pyruvaat, wat betekent dat het sneller opneembaar is door het lichaam. Net als bij andere
gemodificeerde vormen van creatine is er weinig bewijs dat dit echt beter is dan creatine monohydraat.

Volg jij ons al op social media?

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok

Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (DAH) creatine

Er zijn verschillende doseringen voor creatine die worden aanbevolen voor verschillende doelen. Hieronder staan enkele algemene richtlijnen voor het nemen van creatine:

*Om de niveaus van creatine in het lichaam op te bouwen (ook wel "laadfase" genoemd), kan het aanbevolen zijn om 20-25 gram creatine per dag te nemen gedurende de eerste 5-7 dagen. Daarna kan de dosis worden verlaagd tot ongeveer 3-5 gram per dag om de niveaus op peil te houden.


*Om de fysieke prestaties te verbeteren, kan het aanbevolen zijn om 3-5 gram creatine per dag te nemen. Sommige mensen nemen meer dan 5 gram per dag, maar er is weinig bewijs dat dit de prestaties op lange termijn verbetert.


*Om de gezondheid van het hart en de hersenen te behouden, kan het aanbevolen zijn om 2-5 gram creatine per dag te nemen.

0f2befbf2e283727e437f74a1d558492.8e5200d0.webp
supplementen.png

Voor wie is creatine geschikt?

Creatine is een supplement dat kan worden gebruikt door mensen die willen werken aan hun spierkracht en -uithoudingsvermogen. Het wordt vaak gebruikt door mensen die
regelmatig sporten, zoals bodybuilders, gewichtheffers, atleten en andere sporters.


Creatine kan ook gebruikt worden door mensen die geen professionele sporters zijn, maar die toch willen werken aan hun spierkracht en -uithoudingsvermogen. Zo kan het supplement bijvoorbeeld gebruikt worden door mensen die willen afvallen of hun algehele conditie willen verbeteren.


Er is geen specifieke leeftijdsbeperking voor het gebruik van creatine. Het supplement kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijden die willen werken aan hun spierkracht en -
uithoudingsvermogen.

bottom of page