WORKSHOPS, CURSUSSEN & AGENDA

 

Naast individuele sessies geef ik workshops en cursussen. Ik werk in kleine groepjes, zodat er veel aandacht is voor je persoonlijke proces. Tijdens een workshop of cursus ben je heerlijk creatief bezig, tijd voor jezelf waarin je een mooi werkstuk maakt. Een tekening, collage of schilderij, maar altijd op zo’n manier dat het je ook bepaalde inzichten geeft. Voorop staat plezier beleven en geinspireerd worden!

Je kunt je opgeven als groepje of individueel. Ongeveer tweemaal per jaar verschijnt er een nieuwsbrief met het actuele aanbod van Magenta-Tekentaal. Ook via social media is Magenta-Tekentaal te vinden!

Workshops zijn ook op maat te organiseren, bijvoorbeeld over een specifiek onderwerp of thema. Denk aan Rouw & Verlies, Burnout of Stressmanagement.

Maar ook voor een gezellige zussendag, verjaardag, collega- of vriendinnenuitje, vrijgezellendag, jubileum of gewoon om lekker met elkaar creatief en inspirerend bezig te zijn is er van alles mogelijk. Voor meer informatie mail of bel gerust.

 

Hieronder een overzicht van de komende workshops:

Tekencursus REIS OM DE WERELD

 Start van de cursus is uitgesteld ivm het coronavirus!

Reis om de Wereld

Maandelijks 10 donderdagavonden van 19.30 tot 22.00  Data:  26/3  16/4  14/5  11/6  2/7  27/8  24/9  15/10  19/11  17/12  Kosten €275,-  Incl. alle materialen, koffie, thee en lekkers. 

Ga je ook mee op reis? Elke tekenles bezoeken we een land en verdiepen we ons in de cultuur, kunst, kleuren en folklore van het betreffende land.

In 10 lessen, elke maand één, van maart t/m december 2020, maken we een werkstuk passend bij een land en/of werelddeel. We verdiepen ons in de kunst en cultuur en wat herken je van het desbetreffende land in jezelf? Van Nederland, naar Afrika, via India richting andere verre oorden. Ik ga natuurlijk verder niets verklappen behalve dat bij de verschillende landen verschillende tekentechnieken en werkvormen horen; van oa. kleurpotlood, ecoline, mandala’s tot verf, klei en inkt…. superleuk om te doen. Ik begeleid elke tekenles stap voor stap waardoor het voor iedereen leuk is om mee te doen.

Dus als je van reizen houdt en je jezelf graag laat inspireren, reis dan mee!! 

De start van de cursus is helaas uitgesteld ivm het coronavirus. We starten dus op een later tijdstip wanneer het weer kan en plannen nieuwe data. Daardoor is het nog wel mogelijk om je aan te melden en alsnog mee te doen!

Aanmelden

Workshop schilderen á la Hundertwasser

Zaterdag 18 april 2020

Workshop schilderen á la Hundertwasser

Start 9.30 tot 12.30 uur. Kosten €45,- incl. btw, koffie, thee en lekkers en alle materialen  

Op veler verzoek nogmaals gepland dit voorjaar: Schilderen á la Hundertwasser.

In deze workshop laten we ons inspireren door de kunstenaar Hundertwasser. Door zijn stromende, golvende, beweeglijke lijnvoering, door zijn kleuren en zijn gedachtegoed. Het tekenen en schilderen á la Hundertwasser is een heerlijke, inspirerende en ontspannen manier van werken met kleur en stromingsbeelden.

We oefenen de techniek, die voor iedereen werkbaar is, en met ecoline en stift gaan we aan de slag. Je ontdekt wat je allemaal in huis hebt aan spontaan inzicht. Heerlijk stromen, loslaten, je goed voelen en jezelf opladen. Je neemt als eindresultaat een voor ieder uniek kunstwerk mee naar huis. 

Er zijn nog maar een paar plekjes vrij dus wees er snel bij!

Aanmelden

Tekencursus De Vier Seizoenen

 Start woensdag 22 april 2020

Tekencursus De Vier Seizoenen

Maandelijks 12 woensdagochtenden van 9.00 tot 11.30 uur of woensdagavonden van 19.30 tot 22.00  Data:  22/4  20/5  10/6  1/7  26/8  23/9  14/10  11/11  9/12  6/1  3/2  3/3  Kosten €330,- of €90,- per seizoen. Incl. alle materialen, koffie, thee en wat lekkers. 

Voor deze jaarcursus heb ik me laten inspireren door DE VIER SEIZOENEN. In 12 lessen, elke maand één, van april 2020 t/m maart 2021, maken we een werkstuk passend bij de maand van het betreffende seizoen. Thema’s die bij het seizoen horen vertalen we dmv bijpassende tekentechnieken en werkvormen. Van kleurpotlood op papier, schilderen met acryl op doek tot werken met ecoline, maar ook collage en andere technieken komen voorbij.

We doen mee met de grote schoonmaak in de lente, het dromen in de zomer, het vallen van de bladeren in de herfst en het creëren van winterrust. Aan het einde van de cursus ben je acht verschillende werkstukken en ben je een vierluik rijker… plus alle inzichten die het je heeft gebracht! Welk seizoen ben jij?

Tekenervaring is niet nodig. Het gaat om de ontspanning, tijd voor jezelf, het spelen op papier en het plezier in het creëren. Insteek is niet om technisch te leren tekenen en schilderen maar het ervaren van zelfexpressie, zelfonderzoek en vooral het creëren vanuit jezelf. En daar vooral heel veel plezier aan beleven! 

Dus als je een veelzijdige leuke tekencursus zoekt doe dan vooral mee! 

Aanmelden

Cursus CHAKRA tekenen

 Start woensdag 27 mei 2020

Cursus Chakra tekenen

8 woensdagochtenden van 9.00 tot 11.30 uur of woensdagavonden van 19.30 tot 22.00  Data:  27/5  24/6  22/7  12/8  9/9  7/10  4/11  2/12  6/1  Kosten €295,- incl. alle materialen, 8 modules, 8 gesproken meditaties, een mooi notebook, koffie, thee en wat lekkers. 

Ben jij een denker? Heb je weinig contact met je lijf? Zit je niet lekker in je vel? Zijn Chakra’s zweverig voor jou; nooit wetenschappelijk bewezen ontastbare onzin….. Onbewust ben je toch dagelijks volop met de chakra’s in je lijf verbonden. In deze cursus ga je dit op een ‘down-to earth’ manier ervaren. En dat allemaal door ze te tekenen en kleuren! 

Het woord Chakra schrikt veel mensen af. Behalve raar, vindt men het vooral erg zweverig. Wat erg jammer is want de Chakra’s kunnen veel voor je betekenen. Ze geven je veel informatie, inzichten en zelfkennis, gekoppeld aan het functioneren van jouw lijf en doen en laten. Een proces die ik iedereen gun. En je maakt ook nog 7 prachtige mandala’s en een mooi eindschilderij. 

“Ik moest er even over nadenken want ook ik vond het wat zweverig maar nu … wat is dit gaaf zeg! Ik doe de Chakra tekencursus en jeetje wat brengt dat een hoop inzicht, gevoel, tranen en lachen met zich mee. En aan het einde een prachtige reeks met 7 bijzondere tekeningen. In een ontspannen sfeer met een klein groepje voelt het heerlijk vertrouwd en veilig om lekker aan de slag te gaan”.  – cursist Danielle van Straalen- van Wijngaarden

Bij elk chakra hoort een kleur, klank, getal, element en beweging. Via het tekenen en de werking van kleur, verdiepen en verbinden we ons met de verschillende chakra’s. Voor elke chakra nemen we een cursusdag, één keer per maand. Tijdens de les wordt het basispatroon van de chakra gezamenlijk, stap voor stap opgezet om deze vervolgens naar eigen idee uit te werken en te kleuren. Het chakra zal thuis worden afgemaakt. In de achtste les evalueren we de hele serie en maken een tekening van de zeven chakra’s samen. We kijken terug naar wat elke chakra je heeft gebracht aan inzicht, persoonlijke en creatieve groei. 

Een zeer inspirerende en bijzondere ervaring waarbij het prachtig is om te zien hoe ieder met hetzelfde basispatroon, toch zijn eigen unieke tekening maakt en iedere chakra anders ervaart.

Tekenervaring is niet nodig. Er is plek voor vier personen.

Aanmelden

Themadag ZOMERDROMEN

 Zaterdag 20 juni 2020

Themadag ZomerDromen

Van 10.00 tot 16.00 uur. Kosten €90,- incl. materiaal, koffie, thee & lekkers, verzorgde lunch, bites & bubbels. 

VIER DE ZOMER! Deze dag luiden we dit heerlijke seizoen in en vieren we de start van de zomer met een dag vol zomerse inspiratie! Inspiratie is een krachtbron als de zon die elk mens nodig heeft en je gelukkig maakt…. Een dag vol Pure Vakantie Voorpret!

Met sprankelende, spetterende werkvormen dompelen we ons alvast onder in dit fijne seizoen. Je gaat geïnspireerd, opgeladen en gevoed naar huis. Laat jezelf creatief verwennen onder het genot van koffie, thee met lekkers, een heerlijk verzorgde lichte zomerse lunch, en afsluitend toasten we met bubbels op de zomer die gaat komen. Laat je verrassen en ga zomer-proof naar huis….. uiteraard met mooie werkstukken.

Tip: Leuk als uitje met vriendinnen-, zussen- of wat-voor-een-leuk-groepje!

Aanmelden

KUNSTcafé

KUNSTcafé

In één ochtend of middag creëer je een KUNSTwerk.

Speciaal voor teamuitjes, vrijgezellenfeestjes en verjaardagsfeestjes. Of als zussen- familie- of vriendinnendag of gewoon omdat je samen met een leuke groep mensen zin hebt in een heerlijke ochtend of middag creëren, plezier en ontspanning. Dit, in combinatie met een lekker hapje en drankje, vind je in het KUNSTcafé. Vanaf 4 personen gaat het café open!

Hoe werkt het KUNSTcafé?

  • Je kiest vooraf met de groep voor een workshop naar keuze 
  • Je hebt geen ervaring nodig. Iedereen kan het! Ik begeleid je stap voor stap.
  • Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Inclusief hapje & drankje.
  • Je gaat naar huis met een prachtig KUNSTwerk waar je trots op mag zijn!
  • Je hebt een gezellig ochtend of middag
  • Kosten €45,- per persoon.

Waar?

Het Ontzorgcentrum Houten .

Bel gerust om te informeren naar de mogelijkheden en beschikbare data of mail naar info@magenta-tekentaal.nl.

Direct inschrijven kan natuurlijk ook via  Aanmelden

Blog

De kunst van creëren.

De kunst van creëren.

  De kunst van creëren. Al enkele jaren heb ik een vast tekenclubje met 4 prachtige vrouwen. Destijds hebben ze zich allemaal los van elkaar ingeschreven voor de Chakra tekencursus die ik geef, en waren dus totaal onbekenden voor elkaar. De enige overeenkomst...

De wijsheid van lichaam en taal.

De wijsheid van lichaam en taal.

De wijsheid van lichaam en taal. “Elk nadeel heeft zijn voordeel” Misschien wel de bekendste en meest wijze uitspraak van Johan, en zó waar! Zo heb ik aan den lijve ondervonden. Half november afgelopen jaar ben ik ‘gevloerd’. Ik heb...