WORKSHOPS, CURSUSSEN & AGENDA

 

Naast individuele sessies geef ik workshops en cursussen. Ik werk in kleine groepjes, zodat er veel aandacht is voor je persoonlijke proces. Tijdens een workshop of cursus ben je heerlijk creatief bezig, tijd voor jezelf waarin je een mooi werkstuk maakt. Een tekening, collage of schilderij, maar altijd op zo’n manier dat het je ook bepaalde inzichten geeft. Voorop staat plezier beleven en geinspireerd worden!

Je kunt je opgeven als groepje of individueel. Ongeveer tweemaal per jaar verschijnt er een nieuwsbrief met het actuele aanbod van Magenta-Tekentaal. Ook via social media is Magenta-Tekentaal te vinden!

Tip: workshops zijn ook op maat te organiseren, bijvoorbeeld over een specifiek onderwerp of thema. Maar ook voor een zussendag, verjaardag, collega- of vriendinnenuitje, vrijgezellendag, jubileum of gewoon om lekker met elkaar creatief en inspirerend bezig te zijn. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

Hieronder een overzicht van de komende workshops:

Workshop dobbel je Picasso portret

  Vrijdag 24 mei 2019  

Start 10.00 tot 12.30 uur. Kosten €39,- incl. btw, materiaal, koffie, thee en iets lekkers.

In deze workshop ga je, je eigen Picasso portret dobbelen, wat voor veel hilariteit zorgt en een prachtig werkstuk oplevert. We werken met ecoline en iedereen kan het! Erg leuk om te doen … ook met een stel vrienden, collega’s of familie. 

Kom de kunstenaar in jezelf ONTDEKKEN!

Aanmelden

KunstSquad!

  Vrijdagavond 24 mei 2019

Kunst Squad!

Creatief chillen voor jongeren van 13-15 jaar 

Lekker tekenen, schilderen en creëren voor 13 tot 15 jarigen. Creatief chillen op de vrijdagavond. Eens per maand, elke 3e vrijdagavond van 19.30 – 21.30 uur.

De KunstSquad! is ontstaan als project van onze stagiaire Olivia. Er is door haar, speciaal voor deze doelgroep, een workshop georganiseerd. We hebben lekker ge’zentangled’. Super leuk en gezellig! Elke deelnemer weet nu waarom het ZEN-tangelen heet 😉 Nou dat smaakte naar meer…. Op verzoek van de deelnemers zelf is er dus nu een nieuwe tekenclub; één keer per maand met elkaar creatief chillen op de vrijdagavond. Er staan er 6 gepland tot aan het eind van het jaar. De laatste les wordt een KNALLER!

• 24/5 Name It! Je naam in Graffiti.
• 21/6 Coole Collages. Je creëert je eigen dream/moadboard.
• 20/9 Knallen met Gelpennen.
• 25/10 Kunstklas Picasso. Zelfportret lekker gek.
• 22/11 Crazy painting…out of the box!
• 20/12 Christmas Party!!!

Kosten €15.- per keer. Incl. btw, alle materialen, Limonade & Lekkers. Geef je je op voor alle 6 lessen dan betaal je € 85,-

Aanmelden

Teken Atelier. Losse tekenlessen.

 Vanaf woensdag 19 juni 2019   

Het Teken Atelier. Losse tekenlessen in de ochtend.

Om de week op woensdagochtend losse tekenlessen in het Teken Atelier. Start 9.00 tot 11.00 uur. Kosten €22,50 per ochtend. Incl. btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers.  

Tijdens deze tekenlessen gaan we tekenen/schilderen met elke keer een andere leuke werkvorm. Denk hierbij aan zentangelen, mandala’s, energetisch, kolamtekenen enzovoort. Het plezier in het creëren en de ontspanning staan voorop. Hieronder de planning.

Hoe werkt het? Je meldt je van tevoren aan voor een les. Bij 4 deelnemers gaat de les door. Je betaald van te voren. Gaat de les niet door dan krijg je je geld terug.

ACTIE: koop je een strippenkaart voor alle 11 lessen twv. € 247,50 dan betaal je maar voor 10 ! €225,- De strippen bij niet gebruikte lessen blijven geldig voor het volgende seizoen.

Je kunt je nu alvast aanmelden als je lessen ziet waar je zeker bij wilt zijn!

• 19/6     Bloemenpracht á la Hundertwasser.

• 3/7       Zomerdromen. Maak je droom waar met collage/moadboard technieken.

• 17/7     Kolam art. Maak kennis met deze traditionele Indiase mandala art vorm.

• 4/9       ZEN met zentangle. Stromingsbeelden.

• 18/9     A star is Born. Hoe maak je een geboorte mandala?

• 2/10     In vorm komen! Vind je favoriete vorm. Welke past het beste bij jou?

• 16/10    Aboriginal Dot Art. Stippel je weg

• 30/10    Dit ben ik! Jouw inspiratie bronnen.

• 13/11    The Flower of life.

• 27/11    In de knoop, uit de knoop. Keltische knoop technieken

• 18/12    Licht in de duisternis. Glas in lood mandala.

 

Aanmelden

 

Ont|stress 2019.

 Zaterdag 22 juni 2019

Workshopdag Ont|stress 2019

SAVE THE DATE! Deze dag staat geheel in het teken van Ontstressen. Met een groeiende stijging van Overspanning en Burnout patiënten zullen tijdens dit Event verschillende workshops en andere activiteiten inzicht en handvatten geven hoe om te gaan met stress.

Wist je dat je stress level daalt, je kalmer word en helderder voelt als je schildert of tekent? Bij mensen die bezig zijn met een creatieve activiteit communiceren beide hersenhelften op dat moment met elkaar, hierdoor ONTSPAN je en ONTSTRESS je.

Ook Magenta-Tekentaal zal een workshop verzorgen op deze dag. Hou de Facebook pagina van het Ontzorgcentrum en van Magenta-Tekentaal in de gaten voor het volledige programma.

Aanmelden

Blog

De kunst van creëren.

De kunst van creëren.

  De kunst van creëren. Al enkele jaren heb ik een vast tekenclubje met 4 prachtige vrouwen. Destijds hebben ze zich allemaal los van elkaar ingeschreven voor de Chakra tekencursus die ik geef, en waren dus totaal onbekenden voor elkaar. De enige overeenkomst...

De wijsheid van lichaam en taal.

De wijsheid van lichaam en taal.

De wijsheid van lichaam en taal. “Elk nadeel heeft zijn voordeel” Misschien wel de bekendste en meest wijze uitspraak van Johan, en zó waar! Zo heb ik aan den lijve ondervonden. Half november afgelopen jaar ben ik ‘gevloerd’. Ik heb...