Ervaringen van Cliënten

Hier kun je de ervaringen lezen van cliënten die gebruik hebben gemaakt van tekentherapie en workshops. Om de privacy van de cliënten te waarborgen worden hun namen niet genoemd. 

“Tijdens mijn behandeling voor borstkanker heb ik gebruik gemaakt van tekentherapie sessies. Dankzij deze sessies bij Marjanne kon ik op de meest moeilijke momenten weer moed vatten om de behandelingen van de chemo te doorstaan. Ik heb na de derde chemo, waarvan ik ontzettend ziek werd op het punt gestaan om te stoppen. Marjanne liet mij inzien d.m.v. tekenen dat de chemo mijn vriend was, en niet mijn vijand. Dit inzicht heeft ervoor gezorgd dat ik weer verder kon en met succes de chemotherapie kon afronden. De tekeningen van de sessies heb ik nog steeds, als ik ernaar kijk weet ik dat kracht om te komen waar je wilt zijn in jezelf zit. Soms voel je die kracht niet meer en ik ben Marjanne heel dankbaar dat zij mij weer in mijn kracht heeft gezet.”

Vrouw 60 jaar

“Ik heb de schilderworkshop Hundertwasser gevolgd. Ontzettend leuk om op zo’n ontspannen manier met schilderen om te gaan. Wat het extra waardevol maakte voor mij, is de uitleg van Marjanne achteraf als zij je tekening leest. Ik kom zeker nog eens terug.”

Vrouw 50 jaar

“Afgelopen jaren heb ik diverse keren met enorm veel plezier een workshop of tekenles bij Magenta gevolgd. En iedere keer weer voelt de les als “een feestje”. Dat begint voor mij bij binnenkomst al door de hartelijke ontvangst (je voelt je direct welkom). Marjanne weet als geen ander een fijne, warme sfeer te scheppen. Haar vrolijkheid, enthousiasme en oprechte belangstelling werken ontwapenend. Marjanne nodigt uit, stimuleert en moedigt aan om -meer van- jezelf te laten zien. In een rustige, veilige omgeving en zonder waardeoordeel (want daar gaat het niet om) maak je bij haar de mooiste dingen.

Haar lessen inspireren, zetten van binnen iets in beweging. Ze vormen voor mij tevens een bron van ideeën voor mijn werk in het basisonderwijs. Wil je méér kleur in je leven dan ben je bij Marjanne/Magenta aan het juiste adres. Zelf kijk ik alweer uit naar alle nieuwe lessen die nog gaan komen!”

Vrouw 59 jaar

De teken-therapieën van Marjanne bevallen mij heel goed en geeft mij iedere keer helderheid in welk proces, groeiproces ik zit of  iets mag gaan loslaten. Voor mij is de tekentherapie een fijne vorm omdat ikzelf niet zo van veel “woorden” ben.

In de stilte en het onbewust tekenen van vormen en het kiezen van bepaalde kleuren liggen de antwoorden. Daar kan je dan ook niet omheen. Deze antwoorden worden door de vele kennis die ze beheerst maar ook intuïtief door Marjanne en samen met jou  omgezet in “woorden.”

Marjanne begeleidt het hele proces tactisch, zachtmoedig en met liefdevolle aandacht!.”

Vrouw 48 jaar

De tekentherapie van Marjanne openende mijn ogen, voor bepaalde moeilijkheden in mijn leven die ik nog niet helemaal verwerkt had. Waar blokkades zaten en hoe ik daar onbewust mee om ging.

Ze liet mij zien hoe ik makkelijker in het leven kan gaan staan en de tekeningen droegen daar aan bij, omdat dit altijd precies aansloot bij waar ik tegen aan liep in mijzelf.

Marjanne’s tekentherapie is een zeer fijne en geduldige opstap geweest, waardoor ik aan mijn herstelproces kon gaan werken! En na lange tijd ziek te zijn geweest eindelijk meer kon ervaren dat er daadwerkelijk uitzicht was. 

Vrouw 21 jaar

Marjanne heeft een warme persoonlijkheid, is enthousiast, betrokken, creatief, vrolijk, spiritueel, kleurrijk en een gezelligheidsdier. Zij durft zich kwetsbaar op te stellen. Ze is deskundig, authentiek en laat ruimte voor de ander. Al deze eigenschappen  maken voor mij het heerlijk om in haar gezelschap te zijn. Ik volg haar inspirerende tekenlessen dan ook al met heel veel plezier voor het vierde achtereenvolgende jaar.

Vrouw 63 jaar

“In een periode dat ik zelf door rouw en jarenlange overbelasting op mijn werkplek geen overzicht meer had, kwam ik per ’toeval’ bij Marjanne terecht. Al na één sessie werden mij veel dingen duidelijk. Mijn eigen geest en lijf vertelden via Marjanne een verhaal over verleden, heden en (voor zover nu verifieerbaar) de toekomst, wat klopte als een bus. Dit alles met behulp van door mij gekozen kleuren, vormen en positie op het werkoppervlak. Duidelijk werd dat het roer om moest maar ook dat ik een heftige burn-out had. De begeleiding door Marjanne in de maanden van mijn burn-out legden een basis die mij een nieuwe weg in lieten slaan. 

Omdat alle input voor de therapieën uit jezelf komen, en Marjanne de vertaling geeft van jouw output kom je bij je diepste verdriet, wensen en verlangens. Ik vond ik het pad dat ik nodig had om er sterker uit te komen. Voor ieder die een levensvraag heeft, is vastgelopen of iets wil verwerken: het maakt niet uit of je creatief bent, als je een potlood of kwast vast kunt houden leer je meer over jezelf dan je voor mogelijk had gehouden. Een aanrader!!”

 

Vrouw 37 jaar

Ik heb een aantal keer een tekensessie mogen doen bij Magenta Tekentaal. Allemaal om verschillende redenen met verschillende hulpvragen, waaronder gevoelens en situaties een plekje geven, maar ook om meer over mezelf te weten te komen. De sessies heb ik als zeer positief ervaren. Ik had een fijn en veilig gevoel en kreeg het gevoel dat ik mij nergens voor hoef te schamen en compleet open en eerlijk kan zijn. Inhoudelijk hebben de sessies mij heel goed geholpen om bepaalde gevoelens een plekje te geven, maar ze zijn ook oplossing gericht geweest. Aan de hand van je hulpvraag kun je een soort stappenplan maken dat je goed op weg helpt om je doel te bereiken. Iedere keer was een mooie en leerzame ervaring voor mij en heb ik er veel positiviteit en natuurlijk ook creativiteit uit kunnen halen.

Vrouw 25 jaar