ACTUEEL

 

Naast individuele sessies geef ik workshops en cursussen. Ik werk in kleine groepjes, zodat er veel aandacht is voor je persoonlijke proces. Tijdens een workshop of cursus ben je heerlijk creatief bezig, tijd voor jezelf waarin je een mooi werkstuk maakt. Een tekening, collage of schilderij, maar altijd op zo’n manier dat het je ook bepaalde inzichten geeft. Voorop staat plezier beleven en geinspireerd worden!

Je kunt je opgeven als groepje of individueel. Ongeveer tweemaal per jaar verschijnt er een nieuwsbrief met het actuele aanbod van Magenta-Tekentaal. Ook via social media is Magenta-Tekentaal te vinden!

Tip: workshops zijn ook op maat te organiseren, bijvoorbeeld over een specifiek onderwerp of thema. Maar ook voor een zussendag, verjaardag, collega- of vriendinnenuitje, vrijgezellendag, jubileum of gewoon om lekker met elkaar creatief en inspirerend bezig te zijn. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

Hieronder een overzicht van de huidige workshops:

Van Harte!

Afscheid en Verlies

“Lang zal ze leven”….. zingen we uit volle borst als we iets te vieren hebben of iemand feliciteren. Ons hart speelt letterlijk de hoofdrol want zonder hart immers geen lang leven.

Het hart staat symbool voor liefde en compassie. Maar wat heeft het jou eigenlijk te zeggen? En luister je er wel naar? Heb jij misschien je hart verpand? Heeft jouw hart de ruimte, mag het spelen of is het zwaar. In deze workshop laat je letterlijk je hart spreken.

We werken met waskrijt, ecoline en pastelkrijt. Met kleur en taal neem je een kijkje in je hart. Heerlijk om te doen. Aan het eind van deze workshop ga je met een ‘Veelzeggend Hart’ naar huis. Een liefdevol cadeau aan jezelf.

Leuk om te geven als je iemand Van Harte wilt feliciteren of iets anders te vieren hebt. Of als je gewoon benieuwd bent, misschien wel samen met moeders, dochters, zussen, vrienden, vriendinnen, familie, een clubje of je geliefde.

 

Deze workshop duurt drie uur en is inclusief btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers.                                                                    

Kosten: € 49.-  per persoon. 

OP AFSPRAAK

Neem contact op.

Laat je energie stromen.

stromingsbeelden

In deze workshop laat je door middel van het tekenen van stromingsbeelden je energie stromen. Een stromingsbeeld wekt de indruk van een beweging hoewel het slechts een afbeelding van die beweging is. Het zijn als het ware patronen die lijken te stromen (tegenwoordig ook wel zentangles genoemd).

Door stromingsbeelden te tekenen kan je een beweging sturen en onderbreken. Jij hebt de regie. Jij creëert. Dit werkt inspirerend, bevrijdend, geeft je zelfvertrouwen en maakt de creativiteit in je wakker. Bovendien is het heerlijk om te doen. Pas wel op; kan verslavend werken! 

 

Deze workshop duurt drie uur en is inclusief btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers.                                                                    

Kosten: € 49.-  per persoon.

OP AFSPRAAK

Neem contact op.

Stippel je levensweg.

workshop aboriginal

Dot painting, schilderen in stippen, is de traditionele schildertechniek van de Aboriginals. Dit gebeurde oorspronkelijk op rotsen, boomschors, personen of in het zand. Het vertelt hun verhaal.

Tijdens deze workshop kruip je in de huid van de Aboriginals en maak je een schildering van je levensloop, enkel door middel van het zetten van stippen. Als een plattegrond markeer je speciale gebeurtenissen uit je leven die belangrijk voor je zijn zoals je geboorte, familie, school, liefdes, dieren, huwelijk, kinderen, vrienden en ontmoetingen. Maar ook tegenslag en verdriet. Zo ontstaat er een prachtig beeld van jouw leven. Jouw persoonlijke blauwdruk.

Deze kunstvorm zorgt ervoor dat de ratio uitgeschakeld wordt en plaats maakt voor het intuïtief verbinden van beweging, kleur, vorm en symboliek.

Welke hindernissen kom je tegen? Waar haal je kracht uit en sterkt je in de weg die nog komen gaat? Waar wil je naar toe in de toekomst? Ga je op dezelfde voet verder of juist niet?

 

Deze workshop duurt drie uur en is inclusief btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers.                                                                    

Kosten: € 49.-  per persoon.

OP AFSPRAAK

Neem contact op.

Laat zien wie je bent!

Laat zien wie je bent

Altijd al een moodboard willen maken? Dan is dit je kans!

In deze gezellige workshop laat je zien wie je bent in de vorm van een collage. Niet alleen heerlijk om te doen maar vooral een inspirerende en unieke manier om jezelf uit te beelden.

Net als een tekening is ook een collage te ‘lezen’. Kleurgebruik, beelden en teksten maar ook vorm en plaats in de collage vertellen je iets. Je kracht wordt zichtbaar, je karaktereigenschappen maar ook dat wat je misschien wel zou kunnen gebruiken of los mag laten wordt duidelijk. 

 

Deze workshop duurt drie uur en is inclusief btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers.                                                                    

Kosten: € 49.-  per persoon.

OP AFSPRAAK

Neem contact op.

Blog

De kunst van creëren.

  De kunst van creëren. Al enkele jaren heb ik een vast tekenclubje met 4 prachtige vrouwen. Destijds hebben ze zich allemaal los van elkaar ingeschreven voor de Chakra tekencursus die ik geef, en waren dus totaal onbekenden voor elkaar. De enige overeenkomst was, dat...

De wijsheid van lichaam en taal.

De wijsheid van lichaam en taal. “Elk nadeel heeft zijn voordeel” Misschien wel de bekendste en meest wijze uitspraak van Johan, en zó waar! Zo heb ik aan den lijve ondervonden. Half november afgelopen jaar ben ik ‘gevloerd’. Ik heb serieus thuis in de woonkamer de...