---
---

Nieuws & Agenda

Nog even ..... en een nieuw voorjaar komt er weer aan, wat bij mij altijd weer zorgt voor zin in iets nieuws. Een nieuw begin, ontstaan van nieuwe mooie dingen, nieuwe inspiratie, opnieuw starten. Jezelf groei en bloei gunnen! Maar ook opschonen en verfrissen; klaar voor een nieuwe start. Het resultaat: de nieuwe agenda voor 2020.

Als het voor jou ook tijd is voor iets nieuws... en je zin hebt in een leuke cursus, een mooie workshop, tijd voor jezelf, inspiratie en ontspanning. Of heb je juist behoefte aan hulp, een steuntje in de rug en zoek je naar antwoorden en inzichten. Of is het vergaren van kennis en het uitbreiden van je handelingsrepertoire een volgende stap voor jou. Lees dan zeker de onderstaande agenda voor de komende tijd door!

In de aanbieding:

• Tekentherapie 

• 2 workshops

• Start van 3 cursussen

• Open dag

• Training Creatieve Communicatie

• Themadag

• Intervisie

Gezien ik maar twee x per jaar een AGENDA verstuur is het een aardig lijstje, dus scroll vooral helemaal tot onder door.... dan mis je niets :)

Ik hoop dat er iets voor je bij zit en je snel te ont|moeten. 

 

ONTSPANNEN,ONTWIKKELEN,ONTPLOOIEN,ONTDEKKEN,ONTHAASTEN 

---

Tekentherapie

Herken jij jezelf in één van deze onderstaande zinnen? Of misschien zelfs wel in meer dan één?

• Het gevoel hebben dat je vast zit en geen idee hebben van hoe nu verder.

• Last van fysieke, mentale en/of emotionele klachten.

• Het hebben van pijn, verdriet, angst, boosheid en/of somberheid.

• Constant moe en lusteloos voelen. Onbegrip voelen.

• Niets liever willen dan grip hebben en helderheid.

• Het zat zijn om alle ballen hoog te houden.

Dan nodig ik je graag uit voor een individuele tekentherapiesessie. Tijd voor de grote schoonmaak!

Ervaar hoe het maken van een tekening je op een effectieve en doeltreffende manier kan helpen, zonder ellenlange gesprekken. Hoe je snel tot de kern kan komen en bepaalde inzichten duidelijk worden, die je vervolgens weer verder kunnen helpen. Je brengt letterlijk in beeld wat je voelt en maakt zichtbaar wat innerlijk bij je leeft. Heel verhelderend en je hoeft er absoluut niet voor te kunnen tekenen of creatief te zijn.

Maak dan HIER een afspraak voor een kennismakingssessie. 

Tekentherapie bij Magenta-tekentaal wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende verzekering. Kosten €90,- per sessie van 1,5 uur. Op afspraak.

---

AGENDA 

 

Start donderdag 12 maart 2020

Tekencursus Reis on de wereld

10 donderdagavonden van 19.30 tot 22.00  Data:  19/3  9/4  7/5  4/6  2/7  27/8  24/9  15/10  19/11  17/12  Kosten €275,-  Incl. alle materialen, koffie, thee en wat lekkers. 

Ga je ook mee op reis? Elke tekenles bezoeken we een land en verdiepen we ons in de cultuur, kunst, kleuren en folklore van het betreffende land. In 10 lessen, elke maand één, van maart t/m december 2020, maken we een werkstuk passend bij een land en/of werelddeel. En wat herken je van het desbetreffende land in jezelf? Van Nederland, naar Afrika, via India richting andere verre oorden. Ik ga natuurlijk verder niets verklappen behalve dat bij de verschillende landen verschillende tekentechnieken en werkvormen horen, van kleurpotlood, ecoline, mandala's tot verf, klei en inkt.... en hoe leuk elke les is! Tekenervaring is niet nodig. 

Dus als je van reizen houdt en je jezelf graag laat inspireren, reis dan mee!! Inschrijven kan HIER of via info@magenta-tekentaal.nl

---

Zaterdag 14 maart 2020

Workshop Krachtkaarten maken.

Start 9.30 tot 12.30 uur. Kosten €45,- incl. btw, materiaal, koffie, thee en iets lekkers.

In deze workshop ga je, je eigen Krachtkaarten maken. Door middel van collagetechniek creëer je 3 prachtige persoonlijke kaarten, die je ook nog iets te vertellen hebben. Een mooi, intuïtief en inspirerend proces maar vooral heerlijk om te doen!

Inschrijven via HIER of via info@magenta-tekentaal.nl

---

2 daagse training donderdagen 26 maart & 16 april 2020

Training Creatieve Communicatie.

'Wanneer praten niet helpt'.

Vorig jaar heb ik op het congres voor decanen en leerlingsondersteuning van het NVS-NVL twee workshops mogen verzorgen over hoe je een leerling/puber weer in beweging krijgt. Er blijkt veel vraag te zijn in het onderwijs naar 'hulpmiddelen' wanneer praten niet helpt. Creatieve Communicatie is een fantastische methode die uitermate geschikt is voor deze doelgroep en leerlingen aanspreekt.

"Snel en doeltreffend zonder teveel gelul en  gezeik"..... aldus een quote van een leerling :) 

Omdat het een groot succes was en er veel vraag was naar meer, (en ik eigenlijk vind dat iedereen die met schoolkinderen werkt dit in zijn pakket moet hebben), heb ik speciaal voor een ieder die werkzaam is in het voortgezet onderwijs (VSO, VMBO, HAVO, VWO, MBO, PRO), leerling ondersteuning en begeleiding biedt, een tweedaagse training ontwikkeld. Creatief Communiceren met tekenen als instrument.

Wat leer je?

• Basiskennis werken met tekenen

• Inzetten van energetisch tekenen

• Tools ter uitbreiding van je handelingsrepertoire

• Direct inzetbare praktijkgerichte oefeningen probleem gerelateerd

Wanneer en waar? Donderdag 26 maart & 16 april 2020 van 10.00-16.00 uur. Ontzorgcentrum Houten.   

Kosten? €597,- inclusief modules, alle materialen, certificaat deelname, koffie, thee met lekkers en lunch                                                                                                                                        

Interesse? Of ken je iemand in het onderwijs waar deze training waardevol voor kan zijn? Deel vooral deze mail! Er zijn nog enkele plekjes vrij. Neem gerust contact met me op voor meer informatie. Bel of mail info@magenta-tekentaal.nl

Direct inschrijven kan natuurlijk ook HIER.                                                                                   

---

Zaterdag 28 maart 2020

Open dag Ont|zorgcentrum

Start 10.00 tot 16.00 uur. 

Hoera! Het Ont|zorgcentrum bestaat 1 jaar! Daarom openen we onze deuren op zaterdag 28 maart. Kom langs om kennis te maken met alle therapeuten en coaches. Ervaar in de praktijk wat we voor je kunnen betekenen. In mijn praktijk kun je aan de tekentafel aanschuiven voor een leuke oefening en natuurlijk een praatje, informatie en inspiratie.

Naast Magenta-Tekentaal een greep uit het verdere aanbod van aanwezigen die dag:

• - Massagepraktijk Auri Mani

• - Praktijk Groenendijk; meer dan fysiotherapie

• - Praktijk Seleniet; praktijk voor natuurgeneeskunde

• - (natuur)Voedingsdeskundige Claudia Wind-Jupijn

• - Effectief Jezelf; Ontwikkelcoach Stephany Kamphuis

• - C.G. Klassieke Homeopathie: Chantal Gaakeer

Wees welkom en laat je verrassen. 

Laat je HIER even weten of je komt? Dan kunnen wij rekening houden met de hapjes en drankjes.

---

Zaterdag 18 april 2020

Workshop schilderen á la Hundertwasser

Start 9.30 tot 12.30 uur. Kosten €45,- incl. btw, koffie, thee en iets lekkers en alle materialen  

Op veler verzoek nogmaals gepland dit voorjaar: Schilderen á la Hundertwasser.

In deze workshop laten we ons inspireren door de kunstenaar Hundertwasser. Door zijn stromende, golvende, beweeglijke lijnvoering, door zijn kleuren en zijn gedachtegoed. Het tekenen en schilderen á la Hundertwasser is een heerlijke, inspirerende en ontspannen manier van werken met kleur en stromingsbeelden.

We oefenen verschillende technieken die voor iedereen werkbaar is. Zonder moeilijke technieken creëer je iets moois. Je ontdekt wat je allemaal in huis hebt aan spontaan inzicht. Heerlijk stromen, je goed voelen en jezelf opladen met als eindresultaat een voor ieder uniek kunstwerk mee naar huis. 

Er zijn nog maar een paar plekjes vrij dus wees er snel bij!

Inschrijven via HIER of via info@magenta-tekentaal.nl

---

Start woensdag 22 april 2020

Tekencursus DE VIER SEIZOENEN

12 woensdagochtenden van 9.00 tot 11.30 uur of woensdagavonden van 19.30 tot 22.00  Data:  22/4  20/5  10/6  1/7  26/8  23/9  14/10  11/11  9/12  6/1  3/2  3/3  Kosten €330,-  Incl. alle materialen, koffie, thee en lekkers. 

Voor deze jaarcursus heb ik me laten inspireren door DE VIER SEIZOENEN. In 12 lessen, elke maand één, van april 2020 t/m maart 2021, maken we een werkstuk passend bij de maand van het betreffende seizoen. Thema's die bij het seizoen horen vertalen we dmv bijpassende tekentechnieken en werkvormen. Van kleurpotlood op papier, schilderen met acryl op doek tot werken met ecoline, maar ook collage en andere technieken komen voorbij.

We doen mee met de grote schoonmaak in de lente, het dromen in de zomer, het vallen van de bladeren in de herfst en het creëren van winterrust. Aan het einde van de cursus ben je acht verschillende werkstukken en ben je een vierluik rijker... plus alle inzichten die het je heeft gebracht!

Tekenervaring is niet nodig. Het gaat om de ontspanning, tijd voor jezelf, het spelen op papier en het plezier in het creëren. Insteek is niet om technisch te leren tekenen en schilderen maar het ervaren van zelfexpressie, zelfonderzoek en vooral het creëren vanuit jezelf. En daar vooral heel veel plezier aan beleven! 

Dus als je een veelzijdige leuke tekencursus zoekt doe dan vooral mee! Inschrijven kan HIER of mail info@magenta-tekentaal.nl

---

Start woensdag 27 mei 2020

Cursus Chakra tekenen

8 woensdagochtenden van 9.00 tot 11.30 uur of woensdagavonden van 19.30 tot 22.00  Data:  27/5  24/6  22/7  12/8  9/9  7/10  4/11  2/12   Kosten €295,- incl. alle materialen, 8 modules, 8 gesproken meditaties, een mooi notebook, koffie, thee en lekkers. 

Ben jij een denker? Heb je weinig contact met je lijf? Zit je niet lekker in je vel? Zijn Chakra's iets zweverigs voor jou; nooit wetenschappelijk bewezen ontastbare onzin..... Onbewust ben je toch dagelijks volop met de chakra's in je lijf verbonden. In deze cursus ga je dit op een 'down-to earth' manier ervaren. En dat allemaal door ze te tekenen en kleuren! 

Het woord Chakra schrikt veel mensen af. Behalve raar, vindt men het vooral erg zweverig. Wat erg jammer is want de Chakra's kunnen veel voor je betekenen. Ze geven je veel informatie, inzichten en zelfkennis, gekoppeld aan het functioneren van jouw lijf en doen en laten. Een proces die ik iedereen gun. En je maakt ook nog 7 prachtige mandala’s en een mooi eindschilderij. 

"Ik moest er even over nadenken want ook ik vond het wat zweverig maar nu ... wat is dit gaaf zeg! Ik doe de Chakra tekencursus en jeetje wat brengt dat een hoop inzicht, gevoel, tranen en lachen met zich mee. En aan het einde een prachtige reeks met 7 bijzondere tekeningen. In een ontspannen sfeer met een klein groepje voelt het heerlijk vertrouwd en veilig om lekker aan de slag te gaan".- cursist Danielle van Straalen- van Wijngaarden

Bij elk chakra hoort een kleur, klank, getal, element en beweging. Via het tekenen en de werking van kleur, verdiepen en verbinden we ons met de verschillende chakra’s. Voor elke chakra nemen we een cursusdag, één keer per maand. Tijdens de les wordt het basispatroon van de chakra gezamenlijk, stap voor stap opgezet om deze vervolgens naar eigen idee uit te werken en te kleuren. Het chakra zal thuis worden afgemaakt. In de achtste les evalueren we de hele serie en maken een tekening van de zeven chakra’s samen. We kijken terug naar wat elke chakra je heeft gebracht aan inzicht, persoonlijke en creatieve groei. 

Een zeer inspirerende en bijzondere ervaring waarbij het prachtig is om te zien hoe ieder met hetzelfde basispatroon, toch zijn eigen unieke tekening maakt en iedere chakra anders ervaart.

Tekenervaring is niet nodig. Er is plek voor vier personen.

Inschrijven via HIER of via info@magenta-tekentaal.nl 

---

Zaterdag 20 juni 2020

Themadag ZomerDromen

Start 10.00 tot 16.00 uur. Kosten €90,- incl. materiaal, koffie, thee, verzorgde lunch, lekkers. bites & bubbels. 

VIER DE ZOMER! Deze dag luiden we dit heerlijke seizoen in en vieren we de start van de zomer met een dag vol zomerse inspiratie! Inspiratie is een krachtbron als de zon die elk mens nodig heeft en je gelukkig maakt.... Een dag vol Pure Vakantie Voorpret!

Met sprankelende, spetterende werkvormen dompelen we ons alvast onder in dit fijne seizoen. Je gaat geïnspireerd, opgeladen en gevoed naar huis. Laat jezelf creatief verwennen onder het genot van koffie,thee met lekkers, een heerlijk verzorgde lichte zomerse lunch, en afsluitend toasten we met bubbels op de zomer die gaat komen. Laat je verrassen en ga zomer-proof naar huis..... uiteraard met mooie werkstukken. Leuk om met vriendinnen-, zussen- of wat-voor-een-leuk-groepje dan ook samen te doen!

Inschrijven kan HIER of via info@magenta-tekentaal.nl

---

Nieuw: Intervisie

Begeleiding en professionele uitwisseling voor een ieder die als coach, therapeut of zorgprofessional werkt.

Van 9.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur. Kosten €75,- excl. btw pp in groepsverband of €90,- excl btw. voor individuele begeleiding.

Ben jij coach, therapeut of zorgprofessional? Werk en begeleid je mensen? Dan is intervisie een belangrijk aspect van je professionele praktijk. Veel beroepsverenigingen verplichten intervisie meerdere malen per jaar.

Magenta-Tekentaal biedt de mogelijkheid tot begeleide intervisie. Individueel of met een (al bestaande) groep begeleid ik als tekentherapeut een intervisie-ochtend of middag. Er is onderlinge kennisuitwisseling en bespreken casussen. Met behulp van het inzetten van passende werkvormen en technieken Creatieve Communicatie bied ik je advies, verdieping en uitbreiding van je handelingsrepertoire.

Tijdens begeleide intervisie behandelen we vragen als:

• Hoe ga ik om met deze casus/cliënt

• Hoe doen mijn vakgenoten dit

• Welke zaken zie ik over het hoofd

• Hoe zorg ik goed voor mezelf

• Hoe voorkom ik dat ik weer in deze situatie terecht kom

• Is mijn aanpak de juiste of kan het anders

Andere pluspunten van intervisie bij Magenta-tekentaal:

• de centrale ligging van mijn praktijk in het midden van het land

• de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (5 minuten lopen van het station) 

• de fijne ruimte om in te werken

• inclusief huur ruimte, koffie, thee en lekkers

Voor informatie en het maken van een afspraak mail  info@magenta-tekentaal.nl

---

Voor het bovenstaande aanbod kun je je opgeven door een mail te sturen naar info@magenta-tekentaal.nl Bel of mail gerust voor meer informatie of als je (nog) vragen hebt.

Voel je vrij om deze activiteiten agenda door te mailen naar mensen die misschien ook geïnteresseerd zijn. Graag zelfs.

Mocht je het krijgen van de agenda van magenta-Tekentaal niet op prijs stellen dan kan je via één klik opzeggen onder aan deze mail.


Kleurrijke groet
Marjanne Klaver.

www.magenta-tekentaal.nl

---