---
---

Blij!

De kop is eraf! Wat was het een prachtige eerste maand in mijn nieuwe praktijkruimte in het Ontzorgcentrum!

Zo was er:

• een geweldige openingsdag, met veel aanloop en belangstelling.

• een mooie workshop voor het KWF mogen geven. Opbrengst €160,- voor het KWF!

• hebben we de liefde  gevierd op Valentijnsdag met de workshop "Laat je Hart spreken".

• zijn de eerste tekenlessen en therapie sessies gegeven

• is er een nieuwe chakragroep gestart.

• heb ik een leuk gesprek met het Haltnahuis gehad om te gaan tekenen met senioren

• en is de maand afgesloten met de eerste inloopochtend! Stromingsbeelden tekenen. 

Nou stromen doet het! Ik ben eigenlijk best wel een beetje trots maar vooral super blijThnx iedereen.

Hierbij de nieuwe agenda voor de komende maand. Misschien zit er iets voor jou bij. Gun jezelf lekker rust, ruimte en inspiratie en kom tekenen. ONT|ZORG jezelf. Je bent van Harte welkom!

 

ONTSPANNEN, ONTWIKKELEN, ONTPLOOIEN, ONTDEKKEN

---

AGENDA maart 2019

 

Vrijdag 15 maart 2019

Workshop "Zorg jij goed voor jouw Welzijn?" 

Start 10.00 tot 12.30 uur of van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten €39,- incl. btw, materiaal, koffie, thee en iets lekkers.

Van 11 t/m 17 maart is het de week van ZORG & WELZIJN. Een mooie gelegenheid om daar eens bij stil te staan want hoe goed ZORG jij voor jouw eigen WELZIJN? In deze workshop gaan we dat onderzoeken. Uiteraard met behulp van de kracht van tekentaal en een mooie werkvorm namelijk het maken van een HeelBeeld.

Inschrijven kan HIER 

 

Vrijdag 22 maart 2019

Start Tekencursus DE VIER SEIZOENEN. 

12 vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.30 uur of vrijdagavonden van 19.30 tot 22.00  Data: 22/3  12/4  10/5  7/6  5/7  30/8  27/9  18/10  15/11  13/12  10/1  7/2  Kosten €18,75,- per les (€225,- totaal) incl. btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers. 

Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar!

Voor deze cursus heb ik me laten inspireren door DE VIER SEIZOENEN. In 12 lessen, elke maand één, van maart tot en met februari, maken we een werkstuk passend bij de maand van het betreffende seizoen. Thema's die bij het seizoen horen vertalen we door middel van bijpassende tekentechnieken en werkvormen naar een werkstuk.

We doen mee met de grote schoonmaak in de lente, het dromen in de zomer, het vallen van de bladeren in de herfst en het creëren van winterrust. Aan het einde van de cursus ben je acht kunststukken en een vierluik rijker... plus alle inzichten die het je heeft gebracht!

Tekenervaring is niet nodig. Het gaat om de ontspanning, tijd voor jezelf, het spelen op papier en het plezier in het creëren. Insteek is niet om technisch te leren tekenen maar het ervaren van zelfexpressie, zelfonderzoek en vooral het creëren vanuit jezelf. En daar vooral heel veel plezier aan beleven! 

Inschrijven klik HIER

 


Donderdag 28 maart 2019

Teken Atelier. Vrije inloop ochtend.

Eens per maand op donderdag is er een vrije inloopochtend genaamd het Teken Atelier. Start 10.00 tot 11.30 uur. Kosten €20,- per ochtend. Incl. btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers.  

Tijdens deze vrije INLOOPOCHTENDEN gaan we tekenen/schilderen met elke keer een andere leuke werkvorm. Denk hierbij aan zentangelen, mandala's, energetisch, kolamtekenen enzovoort. Er is vooraf geen vastgesteld programma. Laat je verrassen..... "Go with the Flow"  

Inschrijven vooraf is dus niet nodig (maar mag natuurlijk wel) info@magenta-tekentaal.nl 


Vrijdag 29 maart 2019

KUNSTCAFÉ. Dobbel je eigen Picasso portret.

Start 14.00-16.00 uur. Kosten €37,50 incl. btw, materiaal, hapje & drankje.

Wist je dat je stress level daalt, je kalmer word en helderder voelt als je schildert of tekent? Het is echt waar! Bij mensen die bezig zijn met een creatieve activiteit communiceren beide hersenhelften op dat moment met elkaar, hierdoor ONTSPAN je en ONTSTRESS je.

Schilderen in het Kunstcafé van Magenta-Tekentaal laat je ont-spannen en ont-stressen maar zorgt vooral voor heel veel plezier!!! Benieuwd? kijk op mijn site voor de beschrijving  KLIK HIER KUNSTCAFÉ

In deze workshop ga je, je eigen Picasso portret dobbelen, wat voor veel hilariteit zorgt. Erg leuk om met een stel vrienden, collega's of familie te doen. Uiteraard kun je ook individueel inschrijven. 

Kom de kunstenaar in jezelf  ONTDEKKEN! 

Inschrijven klik HIER!          

 

Zondag 31 maart 2019

ONT|ZONDAG

Start 10.30-13.00 uur. Kosten €45,- incl. btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers. We sluiten af met soep.

Elke laatste zondag van de maand verzorgt Magenta-Tekentaal een themadag rond ontspannen en ontzorgen. Er staat elke maand een ander onderwerp centraal. Een leuke inspirerende teken/schilderles in combinatie met een gastspreker/docent.

Deze OntZondag zal in het teken staan van energetische werken. Energetisch therapeut Tessa Vink zal een deel van het programma verzorgen. Tessa is spiritueel coach, healer en medium. Zij geeft  reiki cursussen. www.tessavink.nl  Laat je verrassen deze zondag en gun jezelf een creatieve ontspannen start van de dag. Kom je ook?

Inschrijven kan HIER.                                                                                                               

---

Lotgenoten groep


Burn-out groep en Rouw & Verlies groep.  

Er is belangstelling voor het starten van twee lotgenoten groepen in het Ontzorgcentrum. Een Burn-Out groep en een Rouw en Verlies groep. Magenta-tekentaal zal deze groepen therapeutisch  begeleiden. In kleine groepjes komen we om de drie weken bij elkaar om ervaringen te delen. We zullen kleine oefeningen doen die een steuntje in de rug geven en kunnen helpen in het verwerkingsproces. Samen in ontspannen sfeer, elkaar steunen, luisteren en gewoon mogen zijn. Een plek met en voor elkaar. Eigen bijdrage €. 20,- per keer.

Heb je interesse, aanmelden kan via dit contactformulier. Geef hierin aan om welke groep het gaat en welke dag je voorkeur heeft, de donderdag of vrijdag. Uiteraard mag je altijd bellen of mailen voor meer informatie. 

Los van deze lotgenoten groepen is er een individueel BURN-OUT traject en ROUW & VERLIES traject te volgen. Dit zijn individuele sessies (gemiddeld ongeveer 8 tot 10 sessies) op maat gemaakt. Ik bied begeleiding in de vorm van tekentherapie speciaal gericht op BURN-OUT en ROUW & VERLIES problematiek. Werkgevers vergoeden deze vorm van therapie steeds vaker gezien de goede resultaten. Tekentherapie wordt (bij aanvullende verzekering) door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Informeer bij je werkgever en zorgverzekeraar.

Voor meer informatie vul dit contactformulier in dan neem ik contact met je op.

---

 Herken je dit?

•  ZIT JE 'VAST' EN HEB JE GEEN IDEE 'HOE NU VERDER' ?

•  ZIJN ER MENTALE, EMOTIONELE EN/OF FYSIEKE KLACHTEN ONTSTAAN ?

•  ERVAAR JE PIJN, VERDRIET, ANGST, BOOSHEID EN/OF SOMBERHEID ?

•  BEN JE CONSTANT MOE, LUSTELOOS ?

•  VOEL JE ONBEGRIP EN WIL JE NIETS LIEVER DAN GRIP EN HELDERHEID ?

•  BEN JE HET ZAT OM ALLE BALLEN TEGELIJK OP TE HOUDEN ?

 

Ontdek de kracht van tekentherapie.

 

Ervaar hoe het maken van een tekening je op een effectieve en doeltreffende manier kan helpen, zonder ellenlange gesprekken.

Hoe je snel tot de kern kan komen

en bepaalde inzichten duidelijk worden, die je vervolgens weer verder kunnen helpen.

Tekenvaardigheid of creativiteit is hiervoor absoluut niet nodig.

 

Maak hier een afspraak voor een kennismakingssessie.

 kosten individuele sessie € 80,- voor 1,5 uur.

Tekentherapie bij Magenta-tekentaal door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende verzekering. Klik op Tarieven voor meer informatie hierover.

---

Voor het bovenstaande aanbod kun je je opgeven door een mail te sturen naar info@magenta-tekentaal.nl of te bellen 06-55948769.

Bel of mail gerust voor meer informatie of als je (nog) vragen hebt.

Voel je vrij om deze activiteiten agenda door te mailen naar mensen die misschien ook geïnteresseerd zijn. Graag zelfs.


Kleurrijke groet
Marjanne Klaver.

---