---
---

MAGENTA-TEKENTAAL GAAT VERHUIZEN!

In september 2018 ben ik gestart met het geven van de tekencursus de Vier Elementen. Tijdens het maken van de les over het element Vuur gebeurde er iets moois. Ik maak mijn lessen altijd zelf en onderga ze dus ook eerst zelf. Zo ervaar ik, wat ook mijn cursisten kunnen ervaren tijdens een het maken van een tekening, schilderij of andere werkvorm. Het element Vuur staat voor DOEN, passie, gedrevenheid en wil. Iets waar je 'warm voor loopt'. Nou deze les heeft absoluut iets bij- en met mij gedaan! Onbewust is er van alles gaan stromen. Mijn Vuurtje was aangewakkerd en gaan branden.....

Al tijden had ik de wens om een grotere praktijkruimte te hebben, het liefst in samenwerking met anderen. Verschillende gelijkgestemde bevlogen mensen met dezelfde droom in één pand. Drie maanden verder en mijn wens is waarheid geworden. Met dank aan Sylvia Groen van Auri Mani. Zij durft te ondernemen en geeft mij de kans om mee te bouwen. Met heel veel trots presenteer ik mijn nieuwe praktijkruimte in het Ontzorgcentrum in Houten.

2019 wordt het jaar van MAGENTA-TEKENTAAL in een nieuw jasje. Ik hoop je daar te ontmoeten!

Het nieuwe adres is: Achterom 16D, 3995 EB Houten. Boven de TUI, ingang aan de voorzijde

Is één van jouw goede voornemens om beter voor jezelf te zorgen dit jaar? Jezelf wat meer te ontzorgen, ontspanning, rust, ruimte en inspiratie te gunnen? Dan zit er vast wel iets voor je bij! Gewoon doen!  

---

AGENDA februari 2019

 

Zaterdag 2 februari 2019

Opening Ontzorgcentrum. Vanaf 10.00 uur

Officiële feestelijke opening van het Ontzorgcentrum. Kom kennismaken, ontdekken en elkaar ontmoeten! Er worden verschillende gratis workshops gegeven. Voor het programma klik hier. 

Maandagavond 4 februari 2019 

Workshop Innerlijke Kracht. Van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten €20,- (komt geheel ten goede aan het KWF) incl. btw, materiaal, koffie, thee en iets lekkers. 

4 februari is het Wereld Kanker dag. Ieder jaar wordt op deze dag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Ook in het Ontzorgcentrum staan we hier bij stil. Magenta-Tekentaal verzorgt de workshop Innerlijke Kracht. Klik hier voor de beschrijving en de details.

Donderdag 14 februari 2019

Workshop Laat je Hart spreken. Van 10.00 tot 12.30 uur of van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten €35,-  incl. btw, materiaal, koffie, thee en iets lekkers. 

Deze dag vieren we Valentijnsdag! Een heerlijke ontspannende ochtend of avond die je een kijkje gunt in je hart. Klik hier voor de beschrijving en de details.

Zondag 24 februari 2019.

OntZondag. Van 10.00 tot 14.00 uur. Kosten €60,-

incl. btw, materiaal, koffie, thee en iets lekkers, soep met broodje. 

Elke laatste zondag van de maand verzorgd Magenta-Tekentaal een themadag ontspannen en ontzorgen. Er staat elke maand een ander onderwerp centraal. Een leuke inspirerende teken/schilderles al dan niet in combinatie met een gastspreker/docent. Deze eerste OntZondag zal in het teken staan van de Krokusvakantie die dit weekend van start gaat. We laten de winter los en verwelkomen het voorjaar. Dit keer in samenwerking met Sylvia Groen van Auri Mani (massage). Laat je verrassen en gun jezelf een creatieve ontspannen zondag!

Inschrijven via info@magenta-tekentaal.nl 

---

Lotgenoten groep


Burn-out groep en Rouw & Verlies groep.  

Vanaf maart 2019 willen we in het Ontzorgcentrum starten met twee lotgenoten groepen. Magenta-tekentaal zal deze groepen begeleiden. In kleine groepjes komen we tweewekelijks bij elkaar om ervaringen te delen. We zullen kleine oefeningen doen die een steuntje in de rug geven en kunnen helpen in het verwerkingsproces. Samen in ontspannen sfeer, elkaar steunen, luisteren en gewoon mogen zijn. Een plek met en voor elkaar. 

Heb je interesse? Aanmelden kan via info@magenta-tekentaal.nl Uiteraard mag je altijd bellen voor meer informatie. 06-55948769. Ken je mensen waar een van deze groepen fijn voor kan zijn; delen mag ;)

---

Inloopochtend


Eens per maand op donderdag vrije inloopochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Data: 28/2  28/3  25/4  23/5  27/6  18/7  Kosten €20,- per ochtend. Incl. btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers.  

Tijdens deze vrije INLOOPOCHTENDEN gaan we tekenen/schilderen met elke keer een andere leuke werkvorm. Denk hierbij aan zentangelen, mandala's, energetisch, kolamtekenen enzovoort. Er is vooraf geen vastgesteld programma. Laat je verrassen..... "Go with the Flow"  

Noteer de data vast in je agenda. Gewoon lekker binnen lopen.

---

Ouder & kind tekenen                               


Een maal per maand op 6 woensdagmiddagen van 14.00 tot 15.30 uur. Data: 20/2 20/3  17/4  15/5  19/6  10/7  Kosten €25,- per middag. incl. btw, materiaal, koffie, thee, limonade en wat lekkers.  

Op speciaal verzoek organiseer ik  6 woensdagmiddagen om samen met je zoon of dochter te komen tekenen of schilderen. Bij OUDER & KIND TEKENEN draait het om het samenspel en plezier in het creëren van een gaaf werkstuk samen met je kind. Quality time voor twee.

Tekenen is een natuurlijke uitingsvorm voor een kind. Zodra een kind een potlood vast kan houden creëert het op papier (of behang!). Zij vinden het dan ook helemaal geweldig om samen met een volwassene een tekening te maken.

Door gebruik te maken van leuke speelse werkvormen, waarvoor je niet hoeft te kunnen tekenen, maak je een kunstwerk waaraan je samen werkt. Of je maakt iets moois voor elkaar. 

Als je samen tekent of schildert krijg je een samenspel van jullie energieën, via de tekentaal, de kracht van vorm, kleur en beelden. Daarnaast ben je op een andere manier (onbewust) aan het communiceren met elkaar dan je misschien gewend bent. Je besteedt optimaal aandacht aan elkaar en leert van elkaar. En zo ontstaat er elke keer een uniek werkstuk wat de verbinding weergeeft tussen jezelf en je kind. En zelfs misschien bepaalde inzichten duidelijk maakt. Maar het samen plezier beleven staat voorop! Superleuk om te doen. Doen jullie mee?

Inschrijven kan via info@magenta-tekentaal.nl

---

 

Tekencursus DE VIER SEIZOENEN. 


12 vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.30 uur of 12 vrijdagavonden van 19.30 tot 22.00  Data: 22/3  12/4  10/5  14/6  5/7  30/8  27/9  18/10  15/11  13/12  10/1  7/2  Kosten €225,- incl. btw, materiaal, koffie, thee en wat lekkers. 

Voor deze cursus heb ik me laten inspireren door DE VIER SEIZOENEN. In 12 lessen, elke maand één, van maart tot en met februari, maken we een werkstuk passend bij de maand van het betreffende seizoen. Thema's die bij het seizoen horen vertalen we door middel van bijpassende tekentechnieken en werkvormen naar een werkstuk.

We doen mee met de grote schoonmaak in de lente, het dromen in de zomer, het vallen van de bladeren in de herfst en het creëren van winterrust. Aan het einde van de cursus ben je acht kunststukken en een vierluik rijker... plus alle inzichten die het je heeft gebracht!

Tekenervaring is niet nodig. Het gaat om de ontspanning, tijd voor jezelf, het spelen op papier en het plezier in het creëren. Insteek is niet om technisch te leren tekenen maar het ervaren van zelfexpressie, zelfonderzoek en vooral het creëren vanuit jezelf. En daar vooral heel veel plezier aan beleven! 

Inschrijven kan via info@magenta-tekentaal.nl

---

 Herken je dit?

 

•  ZIT JE 'VAST' EN HEB JE GEEN IDEE 'HOE NU VERDER' ?

•  ZIJN ER MENTALE, EMOTIONELE EN/OF FYSIEKE KLACHTEN ONTSTAAN ?

•  ERVAAR JE PIJN, VERDRIET, ANGST, BOOSHEID EN/OF SOMBERHEID ?

•  BEN JE CONSTANT MOE, LUSTELOOS ?

•  VOEL JE ONBEGRIP EN WIL JE NIETS LIEVER DAN GRIP EN HELDERHEID ?

•  BEN JE HET ZAT OM ALLE BALLEN TEGELIJK OP TE HOUDEN ?

 

Ontdek de kracht van tekentherapie.

 

Ervaar hoe het maken van een tekening je op een effectieve en doeltreffende manier kan helpen, zonder ellenlange gesprekken.

Hoe je snel tot de kern kan komen

en bepaalde inzichten duidelijk worden, die je vervolgens weer verder kunnen helpen.

Tekenvaardigheid of creativiteit is hiervoor absoluut niet nodig.

 

Maak hier een afspraak voor een kennismakingssessie.

 

Tekentherapie bij Magenta-tekentaal door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende verzekering. Klik op Tarieven voor meer informatie hierover.

---

Voor het bovenstaande aanbod kun je je opgeven door een mail te sturen naar info@magenta-tekentaal.nl of te bellen 06-55948769.

Bel of mail gerust voor meer informatie of als je (nog) vragen hebt.

Voel je vrij om deze activiteiten agenda door te mailen naar mensen die misschien ook geïnteresseerd zijn. Graag zelfs.


Kleurrijke groet
Marjanne Klaver.

---