---
---

HET CURSUSSEIZOEN GAAT WEER VAN START!

Terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf stormt het buiten flink. Niks na-zomeren! De herfst lijkt al zijn intrede te doen. Straks gaan de bladeren alweer prachtig verkleuren en voordat we het weten laten de eerste los.

Voor mij, mijn favoriete seizoen. Het onstuimige van de natuur met kleuren op zijn mooist. Onlosmakelijk verbonden met het heerlijke gevoel van weer naar binnen, gezellig met een pot thee, papier en kleurpotloden. En... de start van de nieuwe cursussen en tekenlessen.

Er staan een hoop leuke dingen gepland. Mocht je het voornemen hebben om de aankomende tijd jezelf wat meer ontspanning, rust, ruimte en inspiratie te gunnen, dan zit er misschien wel iets voor je bij. 

Wil je kennismaken met de manier waarop ik tekenles geef dan is de workshop De kracht van tekentaal, georganiseerd door Coach Confetti Café een aanrader!

---

Workshop: DE KRACHT VAN TEKENTAAL

Donderdagavond 21 september 2017. Start om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur

Plaats: Kinderdagverblijf De Notedop, Peppelkade 38, gebouw de Speelnoot, Houten.

Al enkele jaren geef ik, naast mijn werk als tekentherapeut, met heel veel plezier tekenles. Insteek is niet om technisch te leren tekenen maar het ervaren van zelfexpressie, zelfonderzoek en vooral het creëren vanuit jezelf. En, daar vooral heel veel plezier aan beleven!

In deze workshop maak je kennis met energetisch tekenen. Bij energetisch tekenen schakel je, je denken uit en maak je contact met het voelen, wat je vervolgens uit op papier. Tekentaal. 

Door middel van onder andere het tekenen van stromingsbeelden, (ook wel zentangelen genoemd) ga je ervaren wat bepaalde tekentechnieken voor je kunnen be-tekenen. Het tekenen van stromingsbeelden zorgt ervoor dat je energie gaat stromen!

Aanmelden: info@coachconfetti.nl

Kosten: € 25,- (incl. btw, koffie, thee en drankje achteraf).

---

Tekencursus: CHAKRA TEKENEN 

Acht woensdagavonden 4/10, 8/11, 6/12, 3/1, 31/1, 14/3, 11/4, 16/5 van 19.30 tot 21.30 uur of donderdagochtenden 5/10, 9/11, 7/12, 4/1, 1/2, 15/3, 12/4, 17/5 van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten €165,- inclusief btw, materiaal, 8 modules, koffie, thee met wat lekkers. 

Het woord Chakra schrikt veel mensen af. Behalve raar, vindt men het vooral erg zweverig. Wat erg jammer is want de Chakra's kunnen veel voor je betekenen. Ze kunnen je veel informatie, inzichten en zelfkennis verschaffen. En dat allemaal door ze te tekenen en kleuren! 

Een heerlijk ontspannen proces. Je maakt prachtige chakra mandala’s en daarnaast vergaar je veel kennis over de werking van de chakra’s. 

Bij elk chakra hoort een kleur, klank, getal, element en beweging. Via het tekenen en de werking van kleur, verdiepen en verbinden we ons met de verschillende chakra’s. Voor elke chakra nemen we een cursusdag, één keer per maand. Tijdens de les wordt het basispatroon van de chakra gezamenlijk, stap voor stap opgezet om deze vervolgens naar eigen idee uit te werken en te kleuren. Het chakra zal thuis worden afgemaakt. In de achtste les evalueren we de hele serie en maken een tekening van de zeven chakra’s samen. We kijken terug naar wat elke chakra je heeft gebracht aan inzicht, persoonlijke en creatieve groei. 

Een zeer inspirerende en bijzondere ervaring waarbij het prachtig is om te zien hoe ieder met hetzelfde basispatroon, toch zijn eigen unieke tekening maakt en iedere chakra anders ervaart.

Tekenervaring is niet nodig. Er is plek voor vier tot vijf personen.

TIP: erg leuk om samen met je vriend(inn)en groepje, leesclubje, collega's, broers en/of zussen of 'wat-voor-een-groepje-dan-ook' te doen... en samen in te schrijven.

---

KOM TOT JE KERN WEEKEND

Van vrijdag 3 t/m zondag 5 november 2017

Dit najaar verzorgt Magenta-tekentaal de creatieve workshops tijdens een heerlijk weekend in november met als thema 'KOM TOT JE KERN'. Sylvia Groen van massagepraktijk Auri Mani en Nicole van den Heuvel van Body & Health Energy organiseren dit complete en ontspannende weekend.

Tijdens dit weekend, zijn er diverse inspirerende workshops en sessies en kom je tot JOUW kern! Je geniet driemaal daags van een geheel verzorgde vegetarische maaltijd. Starten we elke ochtend met meditatie en/of yoga. Voor en na de lunch neem je deel aan de door jou gekozen workshop(s) of geniet dan van de prachtige omgeving. Na dit weekend ga je uitgerust en opgeladen weer naar huis.

Je verblijft tijdens het weekend in het Kasteel ‘t Sjetootje in Boirs, België. Het kasteel bevindt zich in de lieflijke en rustige Jekervallei in het noordelijkste deel van de provincie Luik en op de grens tussen Wallonië en Vlaanderen. Je overnacht naar keuze in een 1, 2 of 3-5 persoons slaapkamer.

De kosten voor het weekend zijn € 349.-  per persoon en is inclusief:

* 2x overnachting, ontbijt, lunch en diner (vegetarisch), koffie en thee;

* alle workshops 

* toeristenbelasting à € 2,- per persoon

Voor meer informatie over het hele programma en de workshops klik hier: KOM TOT JE KERN. Ben je geïnteresseerd, wil je mee of heb je vragen neem dan gerust contact op met mij. Of schrijf je direct in via info@magenta-tekentaal.nl

---

INDIVIDUELE TEKENTHERAPIE 

Wat is tekentherapie eigenlijk en wat kan het voor jou doen?

Soms wanneer je het even niet meer weet, steun zoekt, alles zwaar is, je pijn hebt en verdriet voelt. Er mentale, emotionele en fysieke klachten ontstaan en je het zelf niet meer kan en wil oplossen. Je geen behoefte hebt aan lange gesprekken. Maar juist doelgericht geholpen wilt worden. Dan kan deze vorm van therapie iets voor jou zijn.

Met behulp van het maken van een tekening (waar geen tekenvaardigheid voor nodig is) kom je snel tot de kern en bepaalde inzichten die je weer verder kunnen helpen.

Wanneer je aanvullend verzekerd bent wordt tekentherapie bij Magenta-tekentaal door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Klik op Tarieven voor meer informatie hierover.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met me op voor meer informatie of maak een afspraak voor een intakesessie om te kijken of het bij jou past en iets voor jou kan betekenen. Info@magenta-tekentaal.nl

Magenta-tekentaal is een praktijk voor tekentherapie voor volwassenen. 

---

Voor het bovenstaande aanbod kun je je opgeven door een mail te sturen naar info@magenta-tekentaal.nl of te bellen 06-55948769.

Bel of mail gerust voor meer informatie of als je (nog) vragen hebt of interesse in een cursus of workshop maar de dagen of data passen niet. Wellicht kunnen we in overleg een andere dag plannen. Ik hoor je graag!

Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te mailen naar mensen die misschien ook geïnteresseerd zijn. Graag zelfs.


Kleurrijke groet
Marjanne Klaver.

---