---
---

NIEUWS

Net als bij zovelen van ons heeft dit jaar ook bij mij veel teweeg gebracht. Eind juli heb ik namelijk mijn laatste workshops en sessies gegeven in mijn huidige praktijkruimte. Het Ontzorgcentrum gaat helaas haar deuren sluiten. Met veel plezier kijk ik terug op een mooie periode waarin ik fijn heb kunnen werken en heb genoten van de inspirerende ontmoetingen en samenwerkingsverbanden. Ik heb mogen groeien en veel geleerd. Het is een mooi avontuur geweest.

En nu?

NU MAG IK VERDER! Een nieuw hoofdstuk dient zich aan. Praktijk Magenta-Tekentaal verhuist naar een nieuwe locatie. Samen met kindertherapeut Marjan Bonekamp van Praktijk de Kikker ga ik één praktijkruimte delen. Vanaf 1 oktober ben ik te vinden op de Randhoeve 221 in Houten. ZIN IN!!! Ik verwelkom je er graag.

Hieronder vind je de agenda met mijn aanbod voor het najaar. Naast uiteraard tekentherapie bied ik verschillende inspirerende cursussen en workshops. Juist in deze bewogen tijd, kan het fijn zijn om BETEKENISVOL creatief bezig te zijn. Tijd voor jezelf, inspiratie, inzicht en ontspanning. 

 

ONTWIKKELEN, ONTPLOOIEN, ONTDEKKEN, ONTSPANNEN, ONTHAASTEN

---

AGENDA 

 

Start donderdag 15 oktober 2020

Tekencursus Reis om de Wereld 

10 donderdagochtenden van 9.00 tot 11.30 uur of donderdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur Data:  15/10  12/11  10/12  7/1  4/2  4/3  1/4  29/4  27/5  24/6  Kosten €275,-  Incl. alle materialen, koffie, thee en lekkers. 

Ga je ook mee op reis? In Reis om de Wereld neem ik je veilig mee naar verre continenten. Elke tekenles bezoeken we een land en verdiepen we ons in de cultuur, kunst, kleuren en folklore van het betreffende land.

In 10 lessen, elke maand één, van oktober t/m juni 2021, maken we een werkstuk passend bij een land en/of werelddeel. Wat herken je van het desbetreffende volk, gewoontes en land in jezelf? Van Nederland, naar Afrika, via India richting andere verre oorden. Ik ga natuurlijk niet teveel verklappen behalve dat bij elk land een verschillende tekentechniek en bijpassende werkvorm hoort. Kleurpotlood, ecoline, mandala's, verf, klei, hout en inkt.... alles komt voorbij! En tekenervaring is niet nodig tijdens deze reis. 

Dus als je van reizen houdt en je jezelf graag laat inspireren, reis dan mee!! Tekenervaring is niet nodig. Inschrijven kan HIER of via info@magenta-tekentaal.nl

---

Start donderdag 29 oktober 2020

Cursus CHAKRA tekenen

8 donderdagochtenden van 9.00 tot 11.30 uur of avonden van 19.30 tot 22.00 uur. Data: 29/10  26/11 17/12  14/1  11/2  11/3  8/4  13/5  Kosten €295,- incl. alle materialen, 8 modules, 8 gesproken meditaties, een mooi notebook, koffie, thee en lekkers. 

Ben jij een denker? Zit je veel in je hoofd?  Of vind je het lastig om te voelen wat je lijf je te vertellen heeft? Dan is de chakra tekencursus iets voor jou! 

Het woord Chakra schrikt veel mensen af. Behalve raar, vindt men het vooral nogal zweverig. Wat erg jammer is want de Chakra's kunnen veel voor je betekenen. Onbewust ben je namelijk dagelijks volop met de chakra's in je lijf verbonden. Ze geven je veel informatie, inzichten en zelfkennis, gekoppeld aan het functioneren van jouw lijf, doen en laten.  In deze cursus ga je dit op een 'down-to earth' manier ervaren. Een proces die ik iedereen gun. En dat allemaal door het tekenen en creëren van 7 prachtige chakra mandala’s.

"Ik moest er even over nadenken want ook ik vond het wat zweverig maar nu... wat is dit gaaf zeg! Ik doe de Chakra tekencursus en jeetje wat brengt dat een hoop inzicht, gevoel, tranen en lachen met zich mee. En aan het einde een prachtige reeks met 7 bijzondere tekeningen. In een ontspannen sfeer met een klein groepje voelt het heerlijk vertrouwd en veilig om lekker aan de slag te gaan". - cursist Danielle van Straalen- van Wijngaarden

Bij elk chakra hoort een kleur, klank, getal, element en beweging. Via het tekenen en de werking van kleur, verdiepen en verbinden we ons met de verschillende chakra’s. Voor elke chakra nemen we een cursusdag, één keer per maand. Tijdens de les wordt het basispatroon van de chakra gezamenlijk, stap voor stap opgezet om deze vervolgens naar eigen idee uit te werken en te kleuren. Het chakra zal thuis worden afgemaakt. In de achtste les evalueren we de hele serie en maken een tekening van de zeven chakra’s samen. We kijken terug naar wat elke chakra je heeft gebracht aan inzicht, persoonlijke en creatieve groei. 

Een zeer inspirerende en bijzondere ervaring waarbij het prachtig is om te zien hoe ieder met hetzelfde basispatroon, toch zijn eigen unieke tekening maakt en iedere chakra anders ervaart.

Tekenervaring is niet nodig. Er is plek voor vier personen.

Inschrijven kan HIER of via info@magenta-tekentaal.nl 

---

Start vrijdag 6 november 2020

BETEKENISVOL ONDERNEMEN

4 workshops voor de ondernemende vrouw

4 vrijdagochtenden van 9.00 –12.00 uur. Data: 6/11  4/12  15/1  19/2  Investering €55,- per workshop. Incl. alle materialen, koffie, thee & lekkers. Exclusief btw.

Ben jij een vrouwelijke ondernemer en ben je benieuwd hoe tekenen je kan helpen bij het reflecteren op je ondernemerschap? Doe dan mee met deze 4 workshops speciaal voor de ondernemende vrouw. BETEKENISVOL ondernemen.

Met behulp van creatieve werkvormen kijk je op een andere manier naar je business en leven!

Elke workshop werken we met een andere techniek en behandelen we een ander aspect van het ondernemerschap. Waar ligt jouw kracht, hoe ver gaat de liefde voor je zaak, hoe hou je de balans en wat zijn je inspiratiebronnen. Je bedrijf en jezelf voeden, verbinden en inspireren.                   

Inschrijven kan HIER of via info@magenta-tekentaal.nl                                                       

---

Vrijdag 20 november 2020

Workshop Krachtkaarten maken.

Start 9.30 -12.30 uur  Kosten €45,- incl. btw, materiaal, koffie, thee en iets lekkers.

In deze workshop ga je, je eigen Krachtkaarten maken. Door middel van collagetechniek creëer je 3 prachtige persoonlijke kaarten, die je ook nog iets te vertellen hebben. Een mooi, intuïtief en inspirerend proces maar vooral heerlijk om te doen!

Inschrijven kan HIER of via info@magenta-tekentaal.nl

---

Zaterdagochtend Workshops

Eens per maand op zaterdagochtend van 10.00 - 12.00 uur. Kosten €35.- inclusief materiaal, koffie, thee en iets lekker.

Elke maand een leuke inspirerende workshop met telkens een andere techniek en/of werkvorm.

• 14 November: Aboriginal Dot Art- Stippel je weg.

• 12 December: Licht in de duisternis - Glas in lood mandala

• 9 Januari: Happy New Year – Energetisch 2021 in!

• 13 Februari: Laat je Hart spreken – Valentijnsdag

• 20 Maart: A star is born – Geboorte mandala

• 17 April: Twee gezichten in jou – Picasso dobbelen

• 15 Mei: Lekker stromen – Zentangelen/stromingstechnieken

• 19 Juni: Zomerdromen – Vier de zomer - gemengde technieken

Inschrijven kan HIER of via info@magenta-tekentaal.nl onder vermelding van de maand.

---

Autobiografisch Tekenen

8 sessies van 2 uur, 1x per maand. Incl. alle materialen, een mooi notebook, koffie, thee en lekkers. Start op aanvraag. Kosten €95,- per sessie.

Je eigen Autobiografie Tekenen bestaat uit een reeks van sessies waarin je jouw leven letterlijk en figuurlijk optekent. Het is een bijzondere ervaring om te doen en zeer waardevol. Door je levensverhaal te tekenen "vertel" je op papier vanuit je gevoel en maak je (vergeten) informatie vanuit je onbewuste zichtbaar. Bewuste en onbewuste herinneringen komen boven. Door samen met mij je tekeningen te 'lezen' en het vertalen van de tekentaal worden inzichten helder, je vreugde maar ook blokkades, weggestopte emoties of oud zeer tijdens je levensloop. Het is dan ook een teken therapeutisch traject. Tekentherapie bij Magenta-Tekentaal wordt bij een aanvullende verzekering door de zorgverzekering vergoed.

Alle levensfases en thema’s komen aanbod; van conceptie, geboorte, baby, peuter en kleuter zijn. Belevenissen in je kindertijd, het gezin, je pubertijd en adolescentie tot je leven als volwassene, hoe je ouder wilt worden en herinnert. En de laatste eindjes als afsluiting. Hoe je nu bent en hoe je jouw levensthema’s plaatst in jou leven.

Er wordt gewerkt met verschillende tekentechnieken en creatieve werkvormen. Per keer maak je ongeveer 2 werkstukken. Sommige tekeningen maak je tijdens de sessie af, met anderen ga je thuis verder.

Naast de tekeningen houd je een dagboek bij. Woorden geven aan de sessies, de gemaakte tekeningen en het proces geeft helderheid en inzicht. Je ontdekt de rode draden van je leven en inzichten worden helder met zelfs soms een oplossing of antwoord. Dit autobiografisch levensboek is de basis voor je autobiografie. Je kan thuis ook werken aan andere opdrachten bijvoorbeeld opzoeken van foto's, kaarten of andere herinneringen om je autobiografie verder aan te vullen.

Je kunt kiezen om deze reis in een groepje van maximaal vier personen, als duo of individueel te maken. Het delen met anderen, bijvoorbeeld familie of vriendinnen kan heel verrijkend zijn. Omdat veel van wat je doet, ook tijd nodig heeft om te verinnerlijken, zijn de sessies om de 4 weken.

Inschrijven of meer informatie kan via info@magenta-tekentaal.nl. Bellen mag altijd.   

---

Tekentherapie

Herken jij jezelf in één van deze onderstaande zinnen? Of misschien zelfs wel in meer dan één?

• Het gevoel hebben dat je vast zit en geen idee hebben van hoe nu verder.

• Last van fysieke, mentale en/of emotionele klachten.

• Het hebben van pijn, verdriet, angst, boosheid en/of somberheid.

• Constant moe en lusteloos voelen. Onbegrip voelen.

• Niets liever willen dan grip hebben en helderheid.

• Het zat zijn om alle ballen hoog te houden.

Dan nodig ik je graag uit voor een individuele tekentherapiesessie. 

Ervaar hoe het maken van een tekening je op een effectieve en doeltreffende manier kan helpen, zonder ellenlange gesprekken. Hoe je snel tot de kern kan komen en bepaalde inzichten duidelijk worden, die je vervolgens weer verder kunnen helpen. Je brengt letterlijk in beeld wat je voelt en maakt zichtbaar wat innerlijk bij je leeft. Heel verhelderend en je hoeft er absoluut niet voor te kunnen tekenen of creatief te zijn.

Maak dan HIER een afspraak voor een kennismakingssessie. 

Tekentherapie bij Magenta-tekentaal wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende verzekering. Kosten €90,- per sessie van 1,5 uur. Op afspraak.

---

Voor het bovenstaande aanbod kun je je opgeven door een mail te sturen naar info@magenta-tekentaal.nl Bel of mail gerust voor meer informatie of als je (nog) vragen hebt.

Voel je vrij om deze activiteiten agenda door te mailen naar mensen die misschien ook geïnteresseerd zijn. Graag zelfs.

Mocht je het krijgen van de agenda van Magenta-Tekentaal niet op prijs stellen dan kan je via één klik opzeggen onder aan deze mail.


Kleurrijke groet
Marjanne Klaver.

www.magenta-tekentaal.nl

---